Ajuntament i Ecomuseu de l'Oli
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Ecomuseu de l'Oli

La Pobla de Cérvoles - Ecomuseu de l'Oli (Foto: Ajuntament de la Pobla de Cèrvoles)

AutorDaniel Gelabert (reforma)
Situació Plaça de Sant Miquel, 9
L'edifici es correspon amb l'antic Molí de la Societat, datat l'any 1870, restaurat i reformat l'any 1990 per Daniel Gelabert Fontova (Belianes, 1929-2005) per convertir-lo en la nova seu de l'Ajuntament i, posteriorment, l'Ecomuseu de l'Oli, inaugurat l'any 1997. És un edifici molt allargat, partit per un cos central més alt, fet amb maçoneria de pedra vista. Té una sola planta i està cobert amb teulada a dues aigües.

A l'Ecomuseu es pot veure l'antic molí i la premsa de lliura, a més d'elements informatius sobre el conreu de l’olivera i la fabricació de l’oli.