Escultura homentage a Josep Espasa
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Homenatge a Josep Espasa

La Pobla de Cérvoles - Homenatge a Josep Espasa (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorMiguel Ángel González
Situació Plaça de Sant Miquel
Situada davant de l'Ecomuseu de l'Oli, està dedicada a l'editor Josep Espasa i Anguera (La Pobla de Cérvoles, 1840 - Barcelona, 1911), que a vint anys va fundar amb el seu germà Pau, també fill de la Pobla, l'editorial Germans Espasa, precursora de l'editorial Espasa, que es va fer popular amb la seva famosa enciclopèdia.

Inaugurada el 10 d'agost de 1996, és obra de l'escultor argentí, resident a Lleida, Miguel Ángel González (San Nicolás de los Arroyos, 1940). Asseguda dalt d'una bola del món feta amb trencadís, es veu la figura expressionista d'un home de ferro, concentrat en la lectura d'un llibre. A la plaça hi podem llegir la frase La paraula banya la Terra talment l'aigua, els Oceans.