Cabanes de pedra seca
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Cabana de pedra seca

La Pobla de Cérvoles - Cabana de pedra seca (Foto: Josep Galofré -calaix.gencat.cat-, 1997)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Diversos indrets del municipi
El terme de la Pobla de Cérvoles està esquitxat de cabanes de pedra seca, repartides entre els camps de conreu. En general, responen a la forma més comuna a la comarca, construccions de dimensions notables, molt amples, cobertes amb volta de canó, amb un arc frontal de descàrrega que pot ser de mig punt o ogival, a l'interior del qual s'obre la porta. Aquesta està emmarcada amb grans carreus de pedra picada i llinda monolítica. A l'interior hi sol haver una llar de foc a terra, una menjadora pels animals, altells i armaris. La majoria d'aquestes cabanes van ser construïdes durant la segona meitat del segle XIX.