Casa-fàbrica Sert i Solà (Passatge de Sert)
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Sert

Barcelona - Passatge Sert (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Passatge Sert (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Trafalgar, 36-48 / Sant Pere més Alt, 49-55
En aquest edifici hi va haver la fàbrica de tapissos propietat de la família Sert, de la qual en van ser membres insignes el pintor Josep M. Sert i l'arquitecte Josep Lluís Sert. L'edifici, que duu la data de 1867, té un passatge interior que comunica els carrers de Sant Pere més Alt amb el de Trafalgar.

En aquest mateix solar, adossat a la muralla, hi havia hagut la fàbrica d'indianes Canaleta, fundada el 1753. Amb l'obertura del carrer Trafalgar es va poder ampliar l'edificabilitat. Això va ser aprofitat per Domènec Sert i Rius, que enderrocà els vells edificis fabrils per construir l'actual casa-fàbrica, enllestida l'any 1867.