Pedrons
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Pedró

La Pobla de Cérvoles - Pedró (Foto: Albert Esteves, 2020)

La Pobla de Cèrvoles - Pedró, abans de la restauració

La Pobla de Cèrvoles - Pedró, abans de la restauració (Foto: Departament de Cultura. Servei de Suport Tècnic i Inventari, 1999)

La Pobla de Cérvoles - Pedró (Foto: Departament de Cultura. Servei de Suport Tècnic i Inventari, 1999)

La Pobla de Cérvoles - Pedró (Foto: Mª Àfrica, 2011)

TipusElement singular
Situació Diversos indrets del municipi
Al terme municipal de la Pobla de Cérvoles hi ha diversos pedrons, amb fornícules que es feien servir de capelletes i que, probablement, estaven coronats amb creus, que han desaparegut. N'hi ha dos fora del poble, prop del camí de l'Arboretum, un d'ells datat el 1716 i el 1764. Els altres els podem veure a l'interior del nucli urbà.

El més interessant, restaurat modernament, és el que es troba al costat d'una casa aïllada, a l'antic camí de Vilosell. Datat l'any 1764, presenta un coronament amb volutes barroques, damunt de la fornícula. En la restauració es va reposar la creu i una reixa que protegeix el santcrist. És difícil de localitzar perquè amb prou feines es veu des del camí.