Ajuntament
(Cervià de les Garrigues - Les Garrigues)

Cervià de les Garrigues - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cervià de les Garrigues - Ajuntament, postal antiga

AutorFrancesc de Paula Morera i Gatell
Situació Carrer Francesc Palau, 1
Edifici de pedra construït entre 1912 i 1913 segons projecte de qui va ser arquitecte municipal de Lleida, Francesc de Paula Morera i Gatell (Tarragona, 1869 - Lleida, 1951). Estava previst que al seu davant s'obrís una plaça, que no es va arribar a construir, i això fa que la façana aboqui a un carrer molt estret, que li fa perdre protagonisme. Va ser pensat per acollir també l'escola i l'habitatge dels mestres.

L'edifici consta de tres cossos, el central més alt, i està fet amb pedra local. El joc d'obertures, que combina finestrals amb reminiscències goticistes amb finestres bigeminades i trigeminades, i el bon acabat de pedra vista fan d'aquest edifici un dels més interessants del modernisme a les terres de Lleida. Té com a espai més destacat la sala de Sessions, situada a la primera planta del cos central, on se celebren els plens.