Safareigs
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Safareigs

La Pobla de Cérvoles - Safareigs (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Carrer de les Basses
Situats a l'entrada del poble des de Cervià de les Garrigues. S'alimenten de l'aigua de la Font Vella arribant fins als abeuradors per una canonada per sota de carrer. Durant molts anys van servir perquè les dones del poble hi rentessin la roba i els pagesos poguessin abeurar els animals quan entraven o sortien del poble. Estaven dividits en tres parts (una per rentar, l'altra per esbandir i la darrera per rentar la roba dels malalts). Quan van perdre la seva funció, la bassa més gran es va convertir en piscina (1968), funció que va perdre quan es va construir la piscina municipal.