Cal Mateuet
(Cervià de les Garrigues - Les Garrigues)

Cervià de les Garrigues - Cal Mateuet. Llinda de la porta (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cervià de les Garrigues - Cal Mateuet. Llinda del balcó

Cervià de les Garrigues - Cal Mateuet. Llinda del balcó (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer d'Albi, 30
Casal entre mitgeres, de planta baixa, dos pisos i golfes, amb façana arrebossada i portal adovellat de mig punt. A la clau de l'arc hi ha inscrita la data de 1785. Uns anys més tard es van obrir els balcons. Al del mig, fet amb carreus motllurats, hi ha un escut amb la data de 1787. Compta amb un celler soterrat, cobert amb volta de canó.

Segons indica Manuel Giné*, el renom de Mateuet prové del fet que durant generacions, l'hereu de la casa tenia sempre el nom de Mateu. La família procedia originàriament de les Besses, ara despoblat.

Manuel Giné Freixes: Les cases pairals a les Garrigues. Cervià. I Trobada d'estudiosos de la comarca de les Garrigues.