Apartaments València
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - València, 384 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - València, 384 (Foto: Valentí Pons)

AutorMario Catalán Nebot
Situació València, 384
Edifici de l'any 1974, obra pòstuma de l'arquitecte Mario Catalán Nebot (1929-1973), autor de diversos projectes tots ells d'un estil difícilment classificable, entre el futurisme i el pop art. En aquest bloc, la característica principal són les obertures circulars projectades cap a l'exterior amb uns anells de formigó.

Arquitecte polèmic, no hi ha gaire obra coneguda de Catalán Nebot i la seva prematura mort, a 44 anys, va fer que tingués una carrera efímera. D'ell és un altre edifici molt controvertit al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 112 i la coneguda com a Casa Ovni, a Corbera de Llobregat (vegeu enllaços).