Casa de la Vila
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Casa de la Vila

Corbera de Llobregat - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJosep Ros Ros
Situació Pau, 5
Edifici construït entre els anys 1931 i 1932, situat entre els dos nuclis de Corbera (entre los caseríos de Corbera alta y Corbera baja por ser ésta la voluntad del pueblo en general y requerirlo la continua y perpetua paz y armonía que debe reinar entre ambos caseríos de antiguo interrumpida). Anteriorment, les sessions de l'Ajuntament es feien al Casal de Santa Magdalena, i, posteriorment, a l'antic Hospital de Pelegrins.

L'edifici, que ha estat ampliat modernament, però respectant el cos original, té planta quadrada i està il·luminat interiorment per una claraboia central. Exteriorment, destaca el voladís de la teulada, sostingut amb tornapuntes, entre els quals hi ha decoració esgrafiada. La porta principal presenta tres obertures de mig punt emmarcades dins d'un gran arc carpanell. Aquesta composició es repeteix a la planta noble, tot i que amb dimensions més reduïdes.