Casa Aurèlia de Ferrater
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Pomaret, 13

Barcelona - Pomaret, 13 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJuan José Hervás Arizmendi
Situació Pomaret, 13
Conjunt residencial amb jardí format per diversos cossos adossats, de diferent alçada. Abocat al jardí hi ha el cos més baix, d'una sola planta, cobert amb terrat, damunt del qual emergeixen els dos pisos del cos més alt i, al darrere, adossat a la mitgera, el tercer cos, de planta baixa i pis. L'edifici es pot qualificar de modernista atenent als elements ornamentals, amb relleus florals i referències historicistes. Va ser projectat l'any 1903 per Juan José Hervás Arizmendi (Rivas de Jarama, 1851 -1914), autor de diversos xalets al mateix barri i de l'edifici del Círculo Ecuestre, a la Diagonal de Barcelona, i que també va treballar molts anys a les Filipines.