Convent de Santa Margarida la Reial
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Convent de Santa Margarida la Reial

Barcelona - Convent de Santa Margarida la Reial (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Pomaret, 34
Convent de les clarisses caputxines, establertes a Barcelona l'any 1599, gràcies a l'impuls d'Àngela Serafina Prat (1543-1608). El seu primer convent va estar situat prop del carrer del Carme. Va ser posat sota l'advocació de santa Margarida i se li va afegir el títol de reial pel suport rebut de la reina Margarida d'Àustria. S'hi van estar fins que, després de les exclaustracions del segle XIX, es van traslladar a un nou edifici al barri de Galvany (1881), destruït durant la Setmana Tràgica. Posteriorment, es van traslladar al carrer Major de Gràcia, d'on van ser expulsades el 1936.

L'actual edifici, construït l'any 1992, té l'església a una banda i la zona residencial a l'altra, tots dos cossos acabats amb maó vist, en contrast amb el blanc campanar, situat al centre, de planta circular, que recorda un molí de vent.