Casa José Genzner
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Iradier, 6

Barcelona - Iradier, 6 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Iradier, 6
Edifici unifamiliar amb jardí, de l'any 1913, signada pel prolífic mestre d'obres Josep Masdeu Puigdemasa (Barcelona, 1852 - 1930). Acabada amb un simulacre de carreus encoixinats i estructurada amb un joc de volums que combina les rectes i les corbes, respira encara un aire vagament modernista amb un notable biaix classicista. Destaca especialment la finestra oval de la planta baixa, amb les seves dues columnes, i la tribuna de ferro, que suposem que hauria estat tancada amb vidrieres emplomades. Sorprèn que no figuri en el catàleg de patrimoni de l'Ajuntament.