Torre San Fernando
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Iradier, 9-11 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Iradier, 9-11 (2)

AutorJoaquim Lloret Homs
Situació Iradier, 9-11 / Margenat, 68-70
Palauet residencial de l'any 1918 format per dos cossos prismàtics juxtaposats i dos cossos més, semicirculars, situats en els angles. L'estil ornamental adopta elements típics dels palaus renaixentistes, combinats amb columnes i balustrades de referència classicista, tot plegat en sintonia amb l'esperit dominant del noucentisme.

Va ser projectat per Joaquim Lloret Homs (Barcelona, 1890 - 1988), conegut per haver projectat la clínica Barraquer, al carrer Muntaner. Conegut també amb el nom de Casa del Duc de Prim, per la família Muntadas Prim, tot i que el primer propietari va ser el cubà -fundador de Colores Hispania, Emilio Heydrich. Esdevingué, durant uns anys, comissaria dels mossos d'esquadra, fins al seu trasllat a un edifici més adequat.