Torre Miquel Duran Roig
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Escoles Pies, 105 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Escoles Pies, 105, plànol Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

AutorJosep Amargós Samaranch
Situació Escoles Pies, 105 / Margenat, 82-86
Gran casal residencial, tipus palauet, projectat per Josep Amargós Samaranch (Barcelona, 1849 - 1918) l'any 1900. Si bé uns anys abans havia estat l'autor d'una obra tan emblemàtica com l'Hivernacle del Parc de la Ciutadella, d'una gran modernitat, en aquest cas es manté fidel als postulats més acadèmics, lluny del modernisme vigent al tombant de segle. L'edifici, que segons el projecte que adjuntem tenia unes teulades ara inexistents, està configurat com un bloc prismàtic que, a la façana principal, simètrica, s'amplia en dos nivells de forma esglaonada descrivint un eix central on hi ha la porta i el balcó de la sala noble, emmarcat per dos parells de pilastres acanalades, aportant-li una gran monumentalitat.

Actualment allotja un restaurant. Sorprèn que aquest edifici no formi part del catàleg de l'Ajuntament de Barcelona.