Torre de les Aigües del Tibidabo (o de Dosrius)
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo (o de Dosrius)

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo (o de Dosrius) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo (o de Dosrius) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo (o de Dosrius) (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1907)

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo

Barcelona - Torre de les Aigües del Tibidabo (Foto: Família Cuyàs -Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya-)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
AutorJosep Amargós i Samaranch
Situació Camí de Vallvidrera a Tibidabo, 107
Quan es va urbanitzar el Tibidabo, es va encarregar a Josep Amargós i Samaranch (Barcelona, 1849 - 1918) la construcció de la torre de bombeig i emmagatzematge de les aigües de Dosrius, per donar servei tant al Parc d'Atraccions com a les cases del voltant. Es va enllestir l'any 1904. Ancorada en una base cilíndrica, la torre té una alçada de més de 42 m i un diàmetre de 10 m. El repertori formal, que combina el maó vist amb la pedra, juga amb els arcs de mig punt i els ulls de bou. Està coronada amb una cúpula capçada amb una lluerna. A la part superior hi ha un balcó circular amb funcions de mirador.