Antic Hotel Ideal Pavillon
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon, amb la torre de Collserola al fons

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon, amb la torre de Collserola al fons (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon. Postal antiga

Barcelona - Antic Hotel Ideal Pavillon. Plànol Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, 1908

AutorAntoni Coll Fort / Jaume Bernades, m.o.
Situació Camí de la Font del Mont, 60B
Situat a la falda del turó del Mont, és un edifici d'estructura simètrica format per diversos cossos -més alts els dels extrems, amb la façana principal orientada a migdia, amb unes magnífiques panoràmiques sobre la ciutat. Va ser construït l'any 1908 com a hotel, però després va ser internat religiós femení, més tard sanatori i en l'actualitat, un cop reformat profundament, és un edifici d'habitatges.

Si observem el plànol original i la postal antiga i ho comparem amb l'edifici actual veurem la radicalitat de la intervenció moderna, que va eliminar els elements més monumentals de l'antic hotel.