Can Vilardaga
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Plaça de Vallvidrera, 1

Barcelona - Plaça de Vallvidrera, 1 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorIsidre Puig Boada
Situació Plaça de Vallvidrera, 1
Projectat l'any 1927 per Isidre Puig Boada (Barcelona, 1891 - 1987), s'inscriu en l'etapa noucentista d'aquest arquitecte, deixeble de Gaudí, l'estil del qual l'influiria en la seva etapa de maduresa. És un edifici inspirat en l'arquitectura clàssica, amb alternança de galeries i terrasses, i motlluratge de terra cuita en els elements decoratius. Té una planta semisoterrada, alineada al carrer, on se situaven les dependències secundàries, després transformades en comerços, que genera una àmplia terrassa. L'edifici principal, reculat, consta de planta baixa i dos pisos. La planta baixa es projecta cap a l'exterior amb una galeria porxada que es plega adossada a les mitgeres. Al centre de la planta noble hi ha una doble finestra classicista que dibuixa al centre una fornícula, ara buida.