Torre Pere Elias (Vil·la Rosa)
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Ctra. de l'Església, 60B-62

Barcelona - Ctra. de l'Església, 60B-62 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAlbert Juan Torner
Situació Carretera de l'Església, 60B-62
Torre unifamiliar amb jardí, projectada l'any 1901 per Albert Juan Torner (Barcelona, 1872-1957), retocada per ell mateix l'any 1911. És un edifici d'estructura complexa i aspecte monumental. Està constituït de diversos cossos d'alçada i composició diferenciada. Un d'ells és una torratxa-mirador coberta amb teulada a quatre aigües, amb un destacat voladís, igual que el cos d'edifici situat al costat esquerre, el qual compta amb una tribuna poligonal que serveix alhora de terrassa del primer pis. Davant la porta hi ha un delicat porxo metàl·lic netament modernista.