Vil·la Joana (Museu Verdaguer)
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Vil·la Joana (Museu Verdaguer)

Barcelona - Vil·la Joana (Museu Verdaguer) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Vil·la Joana

Barcelona - Vil·la Joana (Foto: Jaume Biosca -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1914)

Situació Carretera de l'Església, 104
InterèsEspecial interès Interessant
Antiga masia documentada des del segle XVI, modificada l'any 1708 segons podem veure inscrit a la llinda de la porta principal. Va ser adquirida al segle XIX per la família Miralles, la qual la va transformar en torre d'estiueig i li va donar el seu aspecte actual. És un edifici de planta baixa i dos pisos, que conserva la planta basilical original, amb galeries laterals afegides i una destacada torratxa. La façana principal està coronada amb un rellotge de sol i un campanar d'espadanya.

Deu la seva popularitat al fet d'haver estatjat a Jacint Verdaguer a la darreria de la seva vida i on va morir, l'any 1902. Entre 1921 i 1973 va acollir un centre d'educació especial. Actualment allotja un museu dedicat a la vida i l'obra de Verdaguer.