Can Sissí
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Can Sissí. Plànol 1908. Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

Barcelona - Can Sissí. Plànol ampliació 1916. Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

AutorArnau Calvet Peyronill (atrib.)
Situació Cama-sec, 5
La masia de Can Sissí, que dona nom a la finca, va ser alçada pels volts de 1830, prop de la popular Font de la Teula. L'any 1908, el propietari, Joan Grau, va encarregar la construcció d'una casa nova, no gaire lluny de l'antiga. És un edifici de llenguatge sezessionista -modernisme nòrdic-, format per tres cossos disposats simètricament, presentant el central un volum més alt i sobresortit respecte a la línia de façana. L'any 1916, els cossos laterals es van sobrealçar amb una planta pis, projecte que va signar Josep Masdeu, mantenint, però, el mateix estil del projecte original. Els plànols d'aquest projecte estan signats per Ramon Ribera. Tanmateix, segons ens indica Valentí Pons, l'autor real del projecte va ser Arnau Calvet, que no podia signar-lo per ser l'arquitecte municipal a l'època.

A Can Sissí hi va viure, durant la Guerra Civil, l'escriptor i lingüista Josep Miracle i Montserrat (Sants -Barcelona-, 1904 - 1998).