Cases Sansalvador
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Carretera de Sarrià a Vallvidrera, 246

Barcelona - Carretera de Sarrià a Vallvidrera, 246 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorSalvador Viñals Sabaté
Situació Crtra. de Sarrià a Vallvidrera, 246
Conjunt de quatre cases d'estiueig promogudes per Pau Sansalvador i projectades per Salvador Viñals Sabaté (Barcelona, 1847- 1926), l'any 1900. Adaptades al pendent del terreny, tenen dos pisos al nivell de la carretera, on hi ha les portes, i quatre a la banda de migdia. Originalment, tenien els noms de Villa Isabel, Villa Dolores, Villa Montserrat i Villa Asunción, que encara podem veure damunt de cadascuna de les portes. Tot i que van ser construïdes en plena eclosió del modernisme, l'estil ornamental s'hi allunya totalment i utilitza encara els registres més convencionals de l'eclecticisme.