Santuari de la Mare de Déu de la Salut
(Barcelona | Les Planes - Barcelonès)

Barcelona - Mare de Déu de la Salut (Les Planes)

Barcelona - Mare de Déu de la Salut (Les Planes) (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Camí del Mas Guimbau, 29
Església neoromànica situada al barri de Mas Guimbau, on passa molt desapercebuda en trobar-se ubicada en un solar boscós i un carrer força estret. Va ser projectada pel reconegut arquitecte Enric Sagnier Villavecchia, l'any 1927 i es va poder enllestir, dos anys després, gràcies a l'esforç dels veïns que començaven a poblar la zona, ben comunicada gràcies a la seva proximitat amb l'estació de les Planes. Va ser construïda pedres de la pedrera de Can Castellví, a Collserola. L'interior de l'absis està decorat amb frescos pintats per Carles Llobet, l'any 1948.