Residència Sagrada Família
(Barcelona | Les Planes - Barcelonès)

Barcelona - Residència Sagrada Família (Les Planes)

Barcelona - Residència Sagrada Família (Les Planes) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer de la Sagrada Família, 15-21
Conjunt de diversos edificis presidits per un cos central on hi destaquen les tribunes semicirculars. Els paraments són blancs i nus, amb una escassa decoració que es limita a simples impostes de mosaic blau i blanc. Al costat de l'edifici principal hi ha una petita capella, amb un porxo davant la porta i un campanar de cadireta.

Originalment era una torre d'estiueig, construïda l'any 1919, que pertanyia a la família Serrahima. El projecte de la casa era de Joaquim Lloret Homs, titulat feia pocs anys. Als anys quaranta, sota l'impuls de Pilar Capsir i Puig, la casa va ser transformada en un centre per a l'acollida i educació de nenes orfes. Amb la nova funció, el conjunt va ser molt remodelat. La capella es va construir l'any 1943. Actualment segueix funcionant com a llar d'infants.