Can Calopa de Dalt (Santa Creu d'Olorda)
(Barcelona | Santa Creu d'Olorda - Barcelonès)

Barcelona - Can Calopa de Dalt

Barcelona - Can Calopa de Dalt (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Can Calopa de Dalt (Foto: J. Dolcet -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Barcelona - Can Calopa de Dalt (Foto: Ricard Martí Alberó -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1933)

Situació Ctra. de Santa Creu d'Olorda a Sarrià, km. 4,800
InterèsEspecial interès Interessant
Masia que formava part de l'antic terme de Santa Creu d'Olorda. Restaurada modernament, conserva la seva fesomia gairebé intacta, si observem les fotografies de fa un segle, a part de l'ampliació que s'ha fet a la part esquerra. És un edifici de planta rectangular, amb teulada a dues aigües. El portal és adovellat, de mig punt, i conserva dues finestres de tradició gòtica, típiques del segle XVI (una d'elles només conserva les escultures dels brancals). Actualment se'n fa càrrec la cooperativa l'Olivera i està oberta al públic.