Conjunt de Santa Creu d'Olorda
(Barcelona | Santa Creu d'Olorda - Barcelonès)

Barcelona - Santa Creu d'Olorda

Barcelona - Santa Creu d'Olorda (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Santa Creu d'Olorda (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Barcelona - Santa Creu d'Olorda. Postal antiga

Barcelona - Santa Creu d'Olorda (Foto: Frederic Bordas -Arxiu Fotogràfic de Barcelona-, 1897)

Barcelona - Santa Creu d'Olorda (Foto: Borràs -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Barcelona - Santa Creu d'Olorda (Foto: Fons Cuyàs -Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya-)

Situació Ctra. de Santa Creu d'Olorda a Sarrià, km. 6,300
Santa Creu d’Olorda, terme documentat des de l’any 986, va ser municipi independent fins a l’any 1916, quan es va decidir dissoldre’l i repartir-lo entre els termes municipals de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sarrià (després integrat a Barcelona). Era un municipi de masies esparses, sense un nucli urbà pròpiament dit. Estava centrat per l’església i l’antic castell, els quals juntament amb alguna masia propera, ara formen un enclavament aïllat del municipi de Barcelona. El seu entorn ha estat convertit en una àrea de lleure on conflueixen diversos camins que enllacen amb els masos del voltant.