Casa Almirall
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Casa Almirall (Tibidabo)

Barcelona - Casa Almirall (Tibidabo) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí de Vallvidrera al Tibidabo, 39-41
Va ser la casa d'estiueig del destacat polític i assagista, Valentí Almirall (Barcelona, 1841 - 1904). No sabem la data de construcció, però ha de ser anterior a 1892, quan demanà permís per construir un mur darrere de la casa.

L'edifici consta de planta baixa i pis i està format per un cos principal, d'estructura simètrica, i un cos lateral més alt, des d'on s'accedeix al terrat, el tradicional badalot. Els elements ornamentals, motllures, relleus i esgrafiats, estan extrets del repertori clàssic, com era habitual en l'arquitectura eclèctica o acadèmica de la segona meitat del XIX.