Biblioteca Almirall
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca i casa Almirall (Tibidabo)

Barcelona - Biblioteca i casa Almirall (Tibidabo) (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorArnau Calvet Peyronill
Situació Camí de Vallvidrera al Tibidabo, 43
Situada a pocs metres de la casa que Valentí Almirall tenia al Tibidabo, va ser feta construir l'any 1924 per la seva vídua, per tal d'allotjar la important biblioteca personal del seu marit, dissortadament desapareguda. De la façana destaca especialment el grup escultòric que presideix l'entrada i l'elaborat disseny de la porta de ferro. A l'interior hi ha nombrosos elements d'interès, com la llar de foc o les pintures, amb simbologia suposadament maçònica.

L'edifici va ser projectat per Arnau Calvet Peyronill (Barcelona, 1874 - 1956), un arquitecte que en aquella època ja havia abandonat el seu modernisme inicial per decantar-se cap a un tipus d'arquitectura monumentalista (com els Magatzems Jorba, del Portal de l'Àngel, de 1926). Modernament ha estat rehabilitat com a residència privada i espai per a celebració d'esdeveniments.