Hotel La Florida
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Hotel La Florida (Tibidabo)

Barcelona - Hotel La Florida (Tibidabo) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Hotel La Florida

Barcelona - Hotel La Florida (Foto: Carles Fargas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1925)

Barcelona - Hotel La Florida (Foto: Albert Oliveras -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1925)

TipusHotels i hostals
AutorRamon Reventós Farrerons
Situació Camí de Vallvidrera al Tibidabo, 83-93
Promogut per Salvador Andreu, el gran impulsor de la urbanització del Tibidabo, l'edifici hoteler va ser projectat per Ramon Reventós Farrerons (Barcelona, 1892 – 1976), autor també de l'Hotel Miramar de Montjuïc. El seu estil s'inscriu plenament dins dels postulats estètics del Noucentisme, vigent a la Catalunya dels anys vint. Es va inaugurar l'any 1925 i ben aviat es va convertir en un dels destins preferits de la burgesia barcelonina per passar-hi temporades a l'estiu. Molt més tard, als anys seixanta, adquiriria notorietat per ser el lloc de concentració del F.C. Barcelona, fins que va tancar, l'any 1973. Trenta anys després, un cop enllestida una profunda remodelació, va tornar a obrir com a hotel de luxe.