Capella de les Filles de la Caritat
(Barcelona | Desert de Sarrià - Barcelonès)

Barcelona - Capella de les Filles de la Caritat

Barcelona - Capella de les Filles de la Caritat (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Capella de les Filles de la Caritat (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Capella de les Filles de la Caritat. Detall dels vitralls

Barcelona - Capella de les Filles de la Caritat - Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme. Núm. 97. 1973

AutorJordi Mir Valls
Situació Sant Pere Claver, 17
Ubicada dins del recinte de Maria Reina, formava part del conjunt destinat a casa d'exercicis de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, actual residència Betània, per a la gent gran.

Va ser projectada l'any 1973 per l'arquitecte Jordi Mir Valls, en col·laboració amb Rafael Coll. L'edifici consta de dues plantes i cor. Al semisoterrani hi ha una sala d'actes, amb capacitat per a 300 persones, i en l'àmbit de planta baixa, la capella pròpiament dita. És un edifici de planta ovalada, de formigó armat, cobert amb una làmina parabòlica subjectada amb tirants. L'element més destacat és el conjunt de vitralls, disposats entre els pilars de la façana, de formes geomètriques abstractes.