Conjunt de cases del carrer Josep Ciurana
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Josep Ciurana, 10-12

Barcelona - Josep Ciurana, 10-12 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Sala Comas (atrib.)
Situació Josep Ciurana, 10-24
Conjunt d'habitatges entre mitgeres que han pogut sobreviure pel fet d'estar catalogats. Van ser construïts entre els anys 1922 i 1925 i tots ells tenien -tret dels de les cantonades- les mateixes dimensions en amplada i llargària. Aquesta, però, s'ha vist augmentada en alguns casos agafant terreny del jardí. L'estètica exterior, en canvi, és ben diversa, amb elements decoratius eclèctics, classicistes o modernistes, aquests darrers molt palesos a la casa de la cantonada amb el carrer Thous, la núm. 10. Valentí Pons assenyala com a probable l'autoria de Josep Sala Comas.