Parc de les Aigües
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Parc de les Aigües

Barcelona - Parc de les Aigües (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusParcs i jardins
Situació Plaça Alfons el Savi, 3
El seu origen són els jardins que es van instal·lar al damunt dels dipòsits que la Companyia d'Aigües havia construït en uns terrenys segregats de la finca de can Baró cap a l'any 1870. Aquesta data la podem veure en el capcer de ferro forjat d'una de les portes antigues del parc. Van arribar als anys setanta molt deteriorats i, mercès a la pressió veïnal, l'any 1978 una bona part va ser rehabilitada i oberta al públic. Encara hi ha un sector que pertany a la companyia i que no és accessible.

D'estructura esglaonada, amb terrasses separades per petits murs i camins, conté una gran varietat d'espècies arbòries entre les quals destaquen diverses varietats de xiprers, iuques, llorers, una figuera molt vella -catalogada- i un dels exemplars més grans de Barcelona de bellaombra. La remodelació dels jardins va anar a càrrec de l'arquitecte i paisatgista Joaquim Casamor, que va conservar bona part dels elements preexistents. Destaca especialment la caseta que hi ha al costat de l'actual porta principal, amb un porxo cantoner amb decoració a base d'esgrafiats i relleus de terracota.