Passatge Costa
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Passeig Costa (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Passatge Costa. Plànol -Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona-

AutorClaudi Duran Ventosa
Situació Entre la Travessera de Gràcia i Rosalia de Castro
Grup d'habitatges unifamiliars que formen un passatge entre el carrer Rosalia de Castro i la Travessera de Gràcia. Van ser promoguts per Josep Costa i Pujol, l'any 1923. Originalment, eren 18 casetes idèntiques, d'una sola planta, amb pati posterior i una tanca comuna que delimitava el carrer davant de les façanes, les quals es caracteritzaven per tenir un curiós eixamplament al voltant de la porta. Amb el temps moltes cases s'han anat ampliant i modificant, algunes han estat substituïdes sense gens de respecte per l'entorn i el conjunt -que no està catalogat- ha perdut l'homogeneïtat i l'harmonia estètica inicials.