Institut Joan Brossa
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Institut Joan Brossa

Barcelona - Institut Joan Brossa (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'escola de formació professional precursora de l'IES Joan Brossa

L'escola de formació professional precursora de l'IES Joan Brossa (Foto: Arxiu Coll-Barreu Arquitectos, 1968)

TipusEdifici escolar
AutorFrancisco de Asís Cabrero Torres-Quevedo / Xavier Güell (reforma)
Situació Av. M.D. de Montserrat, 80-84 / Plaça de la Font Castellana
En aquest solar hi havia hagut l'hospital de la colònia francesa barcelonina (l'Hospital Maison d'Assistance Française), inaugurat l'any 1917. Després de la Guerra va ser convertit en hospici i se li va afegir l'actual capella. L'any 1968 es va construir al costat, de nova planta, l'edifici de la Escuela de Formación Profesional José Antonio Girón, projectat per l'arquitecte Francisco de Asís Cabrero (Santander, 1912 - 2005) i construït, en un temps rècord, l'any 1968. Posteriorment, el complex va ser transformat en el nou IES Joan Brossa, fruit de la fusió de l’IES Mare de Déu de Montserrat i de l’IES Guinardó.

Tot el conjunt va ser objecte de reforma, entre 2006 i 2010, segons projecte de l'arquitecte Xavier Güell. De l'edifici primigeni només s'ha conservat la capella.