Casa Llorenç Pahissa
(Barcelona | Can Baró - Barcelonès)

Barcelona - Miquel dels Sants Oliver, 4 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Miquel dels Sants Oliver, 4 (Foto: Arxiu Municipal del Districte de Gràcia, 1969)

AutorLluís Girona Cuyàs
Situació Miquel dels Sants Oliver, 4
Dins del conjunt de cases de la Cooperativa de Periodistes, aquesta és una de les més destacades, especialment pel fet que, en quedar implantada a peu de carrer i el jardí delimitat per una tanca de ferro, ofereix una bona visibilitat des de l'exterior i des de diferents angles. Es veuen clarament els diferents volums juxtaposats, un dels quals és la inevitable torratxa-mirador i un altre la característica tribuna abocada al jardí, en aquest cas poligonal, de la planta baixa. Les diverses terrasses tancades amb balustrades acaben d'arrodonir la seva estampa.