Residència Parc de les Aigües
(Barcelona | Can Baró - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Font Castellana, 4

Barcelona - Plaça Font Castellana, 4 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosé Manuel Infiesta Monterde
Situació Plaça de la Font Castellana, 4 / Polònia, 37-41
Edifici amb tres façanes que adquireix un fort protagonisme tant per la seva situació, que li atorga molta visibilitat, com pel seu estil, molt característic en l'obra del seu autor, José Manuel Infiesta (Barcelona, 1949-2021), creador del Museu Europeu d'Art Modern (MEAM). Va ser construït l'any 2004. La seva estètica ens remet a altres obres del mateix autor, com una casa a Sant Cugat (vegeu enllaç), projectada uns anys abans. Igual que aquella, té com a element més definitori la torre cantonera, coronada amb una cúpula cònica de trencadís. Altres elements destacables són les grans obertures circulars de la planta baixa i els relleus florals de referència modernista presents a les dues façanes.