Edifici Infiesta (II)
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Edifici Infiesta-Sant Cugat (II)

Sant Cugat del Vallès - Edifici Infiesta-Sant Cugat (II) (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosé Manuel Infiesta Monterde
Situació Plaça de Sant Antoni, 6-12
Edifici d'habitatges projectat per José Manuel Infiesta, l'any 2003. Dins d'una tipologia molt característica d'aquest polèmic arquitecte, que podem veure s Sant Cugat en altres edificis, està configurat amb diversos elements. El que adquireix un major protagonisme és el cos semicircular sobresortit de la cantonada, a manera de torre transparent, cobert amb una cúpula cònica de trencadís. Cal fixar-se en el detall de l'efeb que sembla sostenir la torre. Resulta interessant la combinació d'uns cossos intermedis, amb els seus grans arcs de pedra blanca, i la resta de l'edifici, on el mur de pedra, obert amb finestres historicistes, queda retallat de manera irregular amb un tancament de vidre i alumini. L'ornamentació de les columnes de la planta baixa i de les sobrellindes està inspirada, segons l'autor, en la del monestir de Sant Cugat.