Residència Vil·la Salut
(Barcelona | Can Baró - Barcelonès)

Barcelona - Francesc Alegre, 26

Barcelona - Francesc Alegre, 26 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Francesc Alegre, 26 (Foto: Portal d'informació urbanística - Ajuntament de Barcelona)

Situació Francesc Alegre, 26
Casa unifamiliar amb jardí, adaptada com a residència per a gent gran, la configuració de la qual s'ha vist alterada amb l'addició de dos cossos laterals al pis superior, on abans hi havia sengles terrasses. Comparant amb la fotografia que adjuntem d'abans de la remunta es pot veure com aquesta actuació ha desvirtuat completament la fesomia original, la qual centrava tot el protagonisme en el cos central, que en ser més alt actuava a manera de torratxa. Amb tot, es mantenen inalterats els altres elements més característics de la casa, com el porxo sobre columnes clàssiques, el sumptuós portal del seu damunt, i la galeria lateral semicircular.