Mitgera de la plaça Salvador Allende
(Barcelona | El Carmel - Barcelonès)

Barcelona - Migera dela plaça Salvador Allende (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusElement singular
AutorFederico Correa Ruiz
Situació Plaça Salvador Allende
Quan, l'any 1985, es va urbanitzar l'actual plaça Salvador Allende es va haver de resoldre l'acabat d'una enorme mitgera que havia assolit un indesitjat protagonisme amb la remodelació. L'encarregat de donar-hi una solució va ser l'arquitecte Federico Correa, que va optar per col·locar-hi una estructura metàl·lica grisa formada per lames horitzontals, amb alguns trams buits que li proporcionen lleugeresa. Aquesta estructura serveix per resoldre tant la diferència de color i textura dels murs que l'envolten, com la diferent alçada. Una solució simple i força reeixida, lluny de les habituals solucions a base de vegetació o de pintura mural.