Pisos d'Aigües de Barcelona
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Alcalde de Mostoles, 47-51

Barcelona - Alcalde de Mostoles, 47-51 (Foto: Valentí Pons, 2015)

AutorRamon Tort Estrada
Situació Plaça Alfons el Savi, 2 / Pi i Margall, 93-99 i 106-112 / Alcalde de Móstoles, 47-51
L'any 1947, la Societat General d'Aigües de Barcelona, va crear una empresa immobiliària (Aguasbar) per gestionar les propietats urbanes que tenia l'empresa en propietat i que no li feien servei. Una de les seves primeres accions va ser la promoció d'habitatges per als seus treballadors, als solars del Baix Guinardó contigus al parc de les Aigües. El projecte va ser encarregat a l'arquitecte Ramon Tort Estrada (Sarrià 1913 - 2004) i els primers edificis es van iniciar l'any 1951, tot i que no van poder ser ocupats fins a l'any 1954. El llenguatge arquitectònic utilitzat s'inscriu en el denominat "noucentisme de postguerra", una barreja de conceptes racionalistes amb estètica classicista.

Font: Carles Sanz: <>. Revista el Pou. 2018.