Pont de Can Peixauet
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Pont de Can Peixauet (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

TipusPonts i aqüeductes
AutorJuan José Arenas / Marcos Pantaleón
Situació Av. Can Peixauet
El Besòs és un dels elements essencials que configuren la personalitat de Santa Coloma de Gramenet i que ha servit per preservar la seva identitat, suposant una barrera natural que la separava de Barcelona.

Aquest tradicional aïllament va començar a trencar-se el 1913 amb la construcció del Pont Vell, ensorrat per una riuada el 1943 i substituït per un de nou deu anys més tard. Després s'han construït el pont de Can Zam i el del Molinet. Tanmateix, el paisatge urbanístic del Besòs ve definit actualment pel disseny modern i espectacular del pont de Can Peixauet, inaugurat el 1992.