Carrer Alarcón
(Barcelona | La Clota - Barcelonès)

Barcelona - Alarcón, 3 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Alarcón, 32

Barcelona - Alarcón, 32 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Alarcón
Antigament, per aquest carrer baixava la riera de Sant Genís. És un dels indrets més interessants del barri, especialment d'ençà que ha estat reurbanitzat per l'Ajuntament, l'any 2019.

A banda i banda hi ha diversos casals del segle XIX o començament del XX, alguns catalogats com a Béns d'Interès Urbanístic. Hi ha cases de tipologia rural com la Vaqueria o cal Senyorito (en fitxes independents), ca la Bugadera Rica (núm. 17-19), cal Segur, ca l’Escabellat i cal Fumador (núm. 19 al 29) o el casal de la cantonada (núm. 55-59), de mitjan segle XIX. Aquestes cases, de dimensions notables, conviuen amb habitatges més modestos, com el del núm. 3, d'estil eclèctic, o rabiosament contemporanis, com el xalet amb piscina del núm. 32.