Residència Teixonera
(Barcelona | La Teixonera - Barcelonès)

Barcelona - Residència Teixonera

Barcelona - Residència Teixonera (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEmili Donato Folch
Situació Plaça Clota
Residència geriàtrica projectada l'any 1988 per l'arquitecte Emili Donato Folch (Figueres, 1934), inaugurada l'any 1992. Està situada a pocs metres del CEIP construït pel mateix arquitecte pocs anys abans, i que pertany al barri del Carmel.

Situat en un solar de fort pendent, l'edifici -tot ell de maó vist- s'hi adapta mitjançant una contra corba, la qual genera al seu interior una mena d'àgora pública, amb dos nivells de porxos. La seva potent presència exterior, amplificada per la seva situació al damunt d'un nus de comunicacions, es veu molt malmesa a causa del vandalisme grafiter*.

*A la fotografia principal hem mirat d'eliminar les pintades per poder veure l'edifici en el seu estat original, però són molt visibles en algunes de les altres.