Mistos
(Barcelona | Vall d'Hebron - Barcelonès)

Barcelona - Mistos

Barcelona - Mistos

AutorClaes Oldenburg
Situació Avinguda Cardenal Vidal i Barraquer amb Carrer Pare Mariana
Obra del suec Claes Oldenburg (Estocolm, 1929). Es tracta d'un escultor pioner del Pop Art, que signa l'obra amb la seva esposa, Coosje van Bruggen. Va ser inaugurada l'any 1992 i formava part dels encàrrecs realitzats per l'Ajuntament a artistes de prestigi, amb motiu dels Jocs Olímpics. Està feta amb acer, alumini i resina amb fibra de vidre, pintada amb esmalt de poliuretà i representa, a escala monumental, una cosa tan insignificant, quotidiana i efímera com un grup de mistos. De fet, és un conjunt de peces, la més gran de les quals mostra cinc llumins en diferents posicions, i les altres, disposades a pocs metres en diferents llocs, són mistos individuals doblegats de maneres diverses. Des del moment de la seva instal·lació va adquirir una enorme popularitat entre els barcelonins.