Col·legi dels Salesians d'Horta
(Barcelona | Vall d'Hebron - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi dels Salesians d'Horta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Col·legi dels Salesians d'Horta. Postal antiga

TipusEdifici escolar
Situació Passeig de la Vall d'Hebron, 258
Les terres de l'antic Manso Calvet, dit després Can Marcet, van ser cedides als salesians per l'hereva de la propietat, Concepció Planàs, cap a l'any 1925. Tres anys després van iniciar les obres de l'escola. L'any 1936 ja estava construït el cos paral·lel a la carretera de Cornellà a Fogars del Vallès (l'actual ronda de Dalt) i els baixos del cos central. L'escola s'inaugurà l'any 1940, després de reparar els danys causats durant la Guerra. Per sufragar aquesta despesa, els salesians van vendre l'antiga casa pairal i els terrenys annexos, a les monges Saleses.

Alguns articles atribueixen el disseny del projecte a Enric Sagnier Villavecchia, que va treballar pels salesians en altres obres, però no hem pogut acreditar que fos l'autor d'aquesta.