Can Marcet
(Barcelona | Vall d'Hebron - Barcelonès)

Barcelona - Conjunt de can Marcet (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Conjunt de can Marcet (Foto: Arxiu Municipal del Districte d' Horta-Guinardó, 1912)

Barcelona - Conjunt de can Marcet (Foto: Arxiu Municipal del Districte d' Horta-Guinardó, c.1973)

Barcelona - La creu de terme d'Horta i can Marcet, al fons

Barcelona - La creu de terme d'Horta i can Marcet, al fons (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Situació Av. Can Marcet, 5
Antiga casa d'estiueig anomenada antigament Manso Calvet. L'any 1852 va ser adquirit per Josep Bauledas, que es va arruïnar i es va veure obligat a vendre'l, l'any 1872, a Frederic Marcet i Vidal, que donà nom a la casa, tot i que també es coneixia com a Quinta Dolores, en honor de la seva esposa, Dolors Planàs i Armet. Ella i les seves dues germanes van heretar la finca, la qual va ser cedida als salesians, l'any 1925.

L'any 1940, la casa i una part del solar van ser adquirides per les monges de la Visitació de Santa Maria, les Saleses. La comunitat religiosa va anar afegint edificis que han desvirtuat sobre manera l'aspecte original de la casa, una ala de la qual ha quedat integrada amb el claustre monacal. Tanmateix, encara és possible admirar part de la façana, d'estil neomudèjar, amb profusió de maó vist, que presenta un cos avançat coronat amb una cúpula d'escates ceràmiques, i una torratxa al seu darrere, amb un terrat mirador al capdamunt.