Casa Dolors Borràs (Casa Giol)
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Passeig Maragall, 37 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Passeig Maragall, 371 (Foto: Arxiu Municipal del Districte d' Horta-Guinardó)

AutorGuillem Busquets Vautravers
Situació Pg. Maragall, 371 / Pg. Font d'en Fargas, 2-4
InterèsEspecial interès Interessant
Obra dels anys 1910-1913 situada en una cantonada, on se situa la torratxa, que esdevé l'element dominant, al voltant del qual s'organitzen la resta de cossos, tots ells coberts amb teulades policromes. A la mateixa cantonada trobem també el balcó de maó vist, amb tres angles, que forma una unitat visual amb les obertures de la planta baixa situades al xamfrà.

Projectada per Guillem Busquets Vautravers (Barcelona, 1877 - 1955), l'any 1910, a petició de Dolors Borràs i Serra, esposa de Joan Giol Huguet, és una de les cases modernistes més interessants del barri i -tal com podem observar en la foto antiga que adjuntem- la primera a construir-se en aquest sector.