Cases Francesc Sans Grau
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Pg. Font d'en Fargas, 8-10

Barcelona - Pg. Font d'en Fargas, 8-10 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís Planas Calvet
Situació Pg. Font d'en Fargas, 8-10
Conjunt de dos habitatges, de l'any 1911, plantejats com un edifici unitari, tot i que les solucions ornamentals donades a cadascun d'ells són diferents, dins d'un mateix enfocament estilístic. El projecte és de Lluís Planas Calvet (1879-1954), un dels darrers que encara es poden inscriure dins del Modernisme. Posteriorment, adoptaria els nous postulats noucentistes en els nombrosos edificis públics (biblioteques, escoles, ajuntaments) o cases d'estiueig que va projectar, especialment als anys vint. En aquestes cases es recrea en el perfilat de les obertures, lobulades o escalonades, bilobulades o trilobulades, i en els delicats detalls esgrafiats o ceràmics.