Centre de FP La Bastida
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - La Bastida (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

TipusEdifici escolar
AutorEduard Bru / Josep Lluís Mateo
Situació Santa Eulàlia, s/n
En el cim que domina la vall Carcerenya, l'edifici de la Bastida imposa amb rotunditat el seu perfil allargassat, que constitueix un referent visual d'efecte mural que, tanmateix, s'integra perfectament en el paisatge.
L'edifici té tres nivells i un semisoterrani, adaptats a la topografia del terreny. La planta baixa té forma de paràbola i els tres nivells superiors, esglaonats, tenen forma trapezoidal allargada. La façana està feta de pedra artificial en les plantes baixes, maó vist en el primer pis i grans obertures en la planta superior. Va ser seleccionada per als premis FAD de 1983.