Cases dels Periodistes: Casa Francesc Altimis
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Pedrell, 38 i 36

Barcelona - Pedrell, 38 i 36 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJuli M. Fossas Martínez
Situació Pedrell, 38
La Cooperativa de Periodistes va promoure la construcció d'una setantena de xalets per als seus socis, acollint-se a la Llei de Cases Barates que havia aprovat el Govern l'any 1911. Es van distribuir en tres zones properes entre elles: els barris de la Salut, la Mulassa i Fargues. En aquest darrer sector es van fer sis xalets, l'any 1918, tots ells diferents però imbuïts del mateix estil, plenament noucentista. Se'n conserven tres en el seu estat original.

Una d'elles és la casa Altimis, amb torratxa lateral i teulades amb prominents voladissos suportats amb cabirons. Li dona caràcter el tipus d'acabat buixardat, de color ocre, en contrast amb la imposta blanca que separa els dos pisos i el motlluratge amb garlandes que envolta les obertures.